image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2006/7
Sayı: 1
Makale Başlık: KIZILIRMAK GAZETESine GÖRE MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN 1928 SONRASINDA SİVASI ZİYARETİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Kızılırmak Newspaper, wihch is weekly newspaper, has published in Sivas since 1909. This newspaper is publication organ of “Cumhuriyet Halk Partisi” and it has been published with “Republican, dealist, Nationalist” slogan. In this our article; by scrutinizing the route of the Turkish National Strugle for Independence, Samsun, Havza, Amasya, Tokat and Sivas line we explained enthusiastic love demonstration and Exalted Leader Atatürk’s activities in Sivas with details by given information from Kızılırmak Newspaper.
Alternatif Dilde Özet: Kızılırmak gazetesi 1325 (1909) tarihinden itibaren aralıklarla Sivas'ta yayınlanan haftalık bir gazetedir. Bu gazete “Cumhuriyet Halk Partisi”nin yayın organı olup, “Cumhuriyetçi Mefkûreci, Milliyetçi” Gazete sloganı ile çıkmıtır. Biz bu makalemizde; Milli Mücadele güzergâhı olan Samsun, Havza,Amasya, Tokat ve Sivas hattını inceleyerek, Sivas’ta oluan cokun sevgi gösterisini ve Ulu Önder Atatürk’ün Sivas’taki Faaliyetlerini Kızılırmak gazetesindeki bilgiler ııında ayrıntıları ile aktardık.

PDF Formatında İndir

Download PDF