image.jpg

Derginin Adı: Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2011/1
Sayı: 1
Makale Başlık: KURUMSAL YÖNETİMİN HİSSE SENEDİ GETİRİLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: İMKB KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİNDEKİ ŞİRKETLER AÇISINDAN BİR DEĞERLENDİRME
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 17.04.2014
Okunma Sayısı: 14
Makale Özeti: Bu çalışmanın amacı; günümüzde gitgide önemi artan kurumsal yönetim uygulamalarının şirket getirileri üzerindeki etkisini araştırmaktır. Bu amaçla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından yayınlanan veriler kullanılarak İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi kapsamındaki her bir şirkete ait hisse senetlerinin TL bazlı aylık getirileri elde edilmiştir. Sonrasında ise ilgili şirketlerin söz konusu endekste işlem görmeye başladıkları dönem öncesi ve sonrası olmak üzere her bir şirkete ait TL bazlı aylık getirilerinin ortalaması hesaplanmıştır. Elde edilen ortalamalara, aralarında anlamlı bir farklılık olup olmadığını belirlemek üzere eşleştirilmiş iki grup t testi (paired t test) uygulanmıştır. Yapılan istatistiksel analiz sonucu çalışmada yer alan şirketlerin İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi kapsamına girmeden önceki ve girdikten sonraki TL bazlı aylık ortalama getirileri arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir fark olmadığı tespit edilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF