image.jpg

Derginin Adı: Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Cilt: 2011/1
Sayı: 1
Makale Başlık: Almanya’nın Avrupa’daki Konumuna Teorik Yaklaşımlar: Almanya’nın Yeniden Birleşmesinden 20 Yıl Sonra Bir Değerlendirme
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 7.05.2014
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu makale, Almanya’nın Avrupa’daki konumuna ve geleceğine dair geliştirilen teorilerin eleştirel bir incelemesini yapmaktadır. Almanya’nın Avrupa’daki konumuyla ilgili “kötümser” görüşü temsil eden tarihsel ve kültürel yaklaşımların yanında, konuya “iyimser” bakan sosyolojik, kurumsal ve işlevsel yaklaşımlar ve ayrıca başat-güç yaklaşımı bulunmaktadır. İki Almanya’nın birleşmesinden tam 20 yıl geçtikten sonra bugün, ilgili teoriler verilerle karşılaştırıldığında, genel olarak “kötümser görüş”ün varsayımları reddedilmesi gerekirken, “iyimser görüş”ün varsayımlarının gerçeklendiği veya daha da güçlendiği söylenebilir. Ancak Almanya’nın Avrupa ekonomisinin lokomotifi olacağı yönündeki varsayımın, özellikle birleşmenin getirdiği ekonomik ve mali sorunlar ile küresel ekonomideki durgunluk nedenleriyle gerçeklenmediği görülmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF