image.jpg

Derginin Adı: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Cilt: 2008/11
Sayı: 19
Makale Başlık: OKUL YÖNETİCİLERİNİN OKULDAKİ PSİKOLOJİK DANISMA VE REHBERLİK HİZMETLERİNE İLİSKİN GÖRÜSLERİNİN DEGERLENDİRİLMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 22.03.2011
Okunma Sayısı: 28
Makale Özeti: Problem Durumu: Bu arastırma; Eskisehir ilindeki okullarda psikolojik danısma ve rehberlik (PDR) hizmetlerini yürütmekten sorumlu olan okul yöneticilerinin bu konu ile ilgili görüslerini belirlemek amacıyla gerçeklestirilmistir. Arastırmanın Amacı: Bu arastırmanın amacı, Eskisehir ilinde görev yapan okul yöneticilerinin PDR hizmetlerine iliskin görüslerinin, demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermedigi incelenmektir Yöntem: Bu arastırmada tarama yöntemi kullanılmıstır. Arastırmanın örneklemini, Eskisehir ili merkez lkögretim ve Ortaögretim okullarında görev yapan, 124’ü müdür ve 74’ü müdür yardımcısı olmak üzere toplam 198 okul yöneticisi olusturmaktadır. Verilerin toplanması asamasında, arastırmacılar tarafından gelistirilmis olan “Okul Rehberlik Hizmetlerine Dönük Degerlendirme Anketi” kullanılmıstır. Elde edilen veriler bilgisayar ortamında SPSS paket programı kullanılarak degerlendirilmistir. Verilerin degerlendirmesinde t testi ve varyans analizi tekniginden yararlanılmıstır. Bulgular ve Sonuç: Bu arastırma sonucunda; arastırmaya katılan yöneticiler, her okulda bir psikolojik danısman bulunması gerektigini, PDR servisinin sürekli bir birim olarak okulda yer almasının ögrenci gelisimi açısından yararlı olacagını, düsündüklerini belirtmislerdir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF