image.jpg

Derginin Adı: Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Cilt: 2014/1
Sayı: 1
Makale Başlık: Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 26.06.2014
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Dünyada bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel olarak Türkiye’de de kamusal hizmetlerin bilişim teknolojileri aracılığı ile sağlanmasına yönelik çalışmalar hız kazanmıştır. Bu gelişmelerin yanısıra 2000’li yıllarda yapılan reform çalışmaları sonucunda yerel yönetimlerin görevlerinin niteliğinde ve niceliğinde önemli değişimler meydana gelmiştir. Bilişim teknolojilerinin hizmet sunumu ve karar verme süreçlerinde kullanımı, yerel yönetim birimlerinin kendilerinden beklenen görev ve sorumluluklarının üstesinden gelebilmelerine önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu çalışma, Kırşehir İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen yerel hizmet sunumunda bilişim teknolojileri kullanımını analiz etmeyi amaçlamaktadır. Çalışma, alan araştırmasına dayanmaktadır. Alan araştırmasında anket ve mülakat yöntemleri kullanılmış ve ayrıca kurumun web sitesi analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre kurum, internet kullanıcılığı ve hizmetlerin internet aracılığı ile sunumu açısından gelişme aşamasındadır. İnternet aracılığı ile hizmet sunumu ve yönetimin internete taşınması konusunda çalışmaların devam etmesi beklenmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF