image.jpg

Derginin Adı: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Cilt: 2008/11
Sayı: 20
Makale Başlık: FARKLILIK KAVRAMINA VE FARKLILIKLARIN YÖNETİMİNE TEMEL OLUSTURAN SOSYO-PSİKOLOJİK KURAMLAR VE YAKLASIMLAR
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 22.03.2011
Okunma Sayısı: 37
Makale Özeti: Arastırmanın Temelleri: nsanları bireyler ve gruplar olarak birbirlerinden (digerlerinden) ayıran ve farklılastıran çesitli özellikler bulunmaktadır. Çalısma yasamında bu özelliklerin hepsi, farklılıklar veya isgücü farklılıkları baslıgı altında incelenmektedir. Bu çalısmada öncelikle farklılık kavramı tanımlanmakta ve isgücü farklılıklarının yönetimi irdelenmektedir. Daha sonra farklılık kavramına ve farklılıkların yönetimi anlayısına temel olusturan sosyo-psikolojik kuramlar ve yaklasımlar hakkında bilgi verilmektedir. Arastırmanın Amacı: Bu çalısmada, farklılık kavramını ve farklılıklarının yönetimi anlayısını tanıtmak ve farklılık kavramına temel olusturan sosyo-psikolojik kuramlar hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır. Veri Kaynakları: Konu ile ilgili farklı disiplinlere özgü literatür taraması. Ana Tartısma ve Sonuçlar: Farklılıkların yönetimi, hem bilimsel bir çalısma konusu, hem de bir isletmecilik uygulaması olarak oldukça yeni bir anlayıstır. Konunun mesruluk kazanması için, farklı disiplinlerin bu alana ilgisine ve çesitli kuramlar ve yaklasımlarla konunun saglam temellere oturtulmasına ihtiyaç vardır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF