image.jpg

Derginin Adı: Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2014/12
Sayı: 2
Makale Başlık: ÇALIŞMA İLİŞKİLERİNDE DEVLETİN ROLÜ: İŞVEREN DEVLET VE TÜRKİYE’DE KAMU İSTİHDAMININ GENEL GÖRÜNÜMÜ
Makale Alternatif Dilde Başlık: THE ROLE OF THE GOVERMENT IN EMPLOYMENT RELATIONS: GOVERNMENT AS EMPLOYER AND A GENERAL OVERVIEW OF PUBLIC EMPLOYMENT IN TURKEY
Makale Eklenme Tarihi: 2.07.2014
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Çalışma ilişkileri sistemi içerisinde devlet üstlenmiş olduğu roller ve görevler nedeni ile önemli bir konumdadır. Küreselleşmenin ortaya çıkardığı etkiler neticesinde devletin giderek önemi artan bu konumu, çalışma ilişkilerinde yapısal olarak onu en önemli aktör konumuna dönüştürmüştür. Günümüz şartlarında devletin üstlenmiş olduğu roller içerisinde yer alan işveren olma durumu ve bu durumun neticesi olarak kamu istihdamı ülkeler açısından ilerlemenin ve gelişmenin önemli argümanlarındandır. Birçok ülkede kamu personel politikaları ve kamu istihdamı kilit rol oynamaktadır. Bu çalışmada çalışma ilişkileri içerisinde devletin üstlenmiş olduğu roller belirtildikten sonra özellikle işveren devletin çerçevesi çizilmiş, dünyada ve Türkiye’de kamu istihdamının boyutu ortaya konulmuş, gelecekte Türkiye’de kamu istihdamı için izlenmesi gereken yol haritası ortaya konulmuştur.
Alternatif Dilde Özet: Governments occupy an important place in the making of employment relations due to the roles and duties assigned to them. The state has been transformed into a critically important actor along with the increasingly felt impact of globalization. Governments assuming employer status and increasing volumes of public employment have been arguments of the process. Therefore it renders governments to a key role in the making of public personnel policies and public employment. Elaborating the roles and duties assumed by governments, the framework for government will be drawn along with the dimensions of government as public employer and a road map for Turkey to be followed for Turkish public employment in the future.

PDF Formatında İndir

Download PDF