image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2006/7
Sayı: 2
Makale Başlık: OSMANLI GAZETESİNİN (1897 - 1904) GİRİT İSYANLARINA BAKIŞI
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 22.03.2011
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: In Crete rebels become more intense gradually in 1896-1897 Ottoman Empire for which reason weakening and the impact of the French revolution on Ottoman Empire, Europen country did not became irrelevant because of self-interest. Osmanlı Gazetesi is interested in Crate rebels as a publishing of İttihat ve Terakki, particularly, Crede rebels was told to the news which giving party to it and public opinion. This news was used as if Abdülhamit II was guilty.
Alternatif Dilde Özet: Yunanistan’ın tahriki, Fransız İhtilalinin etkileri ve Osmanlı İmparatorluğu’nun güçsüzlüğü nedeniyle Girit’teki isyanlar 1896-97 tarihinde iyice şiddetini artırmıştır. Girit’te çıkan bu isyanlara, Avrupa devletleri çıkarları gereği ilgisiz kalmamıştır. İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin yayın organı olan Osmanlı Gazetesi de Girit isyanlarıyla ilgilenmiştir. Girit isyanları, özellikle gazetenin görüşleri doğrultusunda ele alınmıştır ve Sultan II. Abdülhamit’i eleştirmenin bir unsuru olarak kullanılmıştır.

PDF Formatında İndir

Download PDF