image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2006/7
Sayı: 2
Makale Başlık: PROBLEME DAYALI ÖĞRENME YAKLAŞIMININ SOSYAL BİLGİLER DERSLERİNDE UYGULANMASI
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 22.03.2011
Okunma Sayısı: 58
Makale Özeti: In this study, it was tried to explain the application at Problem Based Learning Approach step by step. In gaining new knowledge, PBLA uses problems as a starting point. The most important characteristics of this approach is that problems, which provide learning with the support of both new and existing knowledge, are used. Some real life situations which students may face up with are given to them as a problem scenario, students are encouraged in learning new knowledge, and knowledge is synthesised in the frame of problem scenario
Alternatif Dilde Özet: Bu araştırmada, yeni bilgi öğrenimi için problemleri çıkış noktası olarak kullanma prensibine dayalı bir yöntem olan Probleme Dayalı Öğrenme yaklaşımının uygulanması adımlar halinde verilmeye çalışılmıştır. Bu yaklaşımın en önemli özelliği hem yeni hem de var olan bilgilerin desteği ile öğrenmeyi sağlayan problemlerin kullanılmasıdır. Öğrencilerin günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri durumlar problem senaryosu olarak onlara sunulur ve yeni bilgilerin öğreniminde öğrencileri teşvik eder ve problem senaryosu çerçevesinde bilgilerin sentezi yapılır.

PDF Formatında İndir

Download PDF