image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Cilt: 2014/4
Sayı: 0
Makale Başlık: 4+4+4 Sistem Değişikliğinin İlk Yılında İlkokul Birinci Sınıflardaki Durum: Sorunlar ve İhtiyaçlar (Erzincan Örneği)
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 10.07.2014
Okunma Sayısı: 82
Makale Özeti: Bu çalışmada 4+4+4 sistem değişikliği ile ilkokul birinci sınıflarda yaşanan sorunlar konusunda öğretmen görüşleri araştırılmıştır. Tarama modelindeki araştırmanın evreni 2012-2013 eğitim öğretim yılında Erzincan ilinde ilkokul birinci sınıf düzeyinde görev yapan öğretmenlerden oluşmaktadır. Çalışmada kullanılan veri toplama aracı geliştirilirken ilk olarak odak grup görüşmesi ve açık uçlu sorular ile anketler kullanılarak öğretmenlerin bir dönem boyunca elde ettikleri gözlem ve deneyimleri tespit edilmiştir. Bunun ardından araştırmacılarca bu veriler, ilgili alanyazın ve uzman görüşleri ışığında öğretmenlerin demografik bilgilerini, hizmet içi eğitim ihtiyaçlarını ve sorunlarını kapsayan bir anket formu oluşturulmuş ve bahar döneminde Erzincan ili merkez ve köylerde çalışan 149 öğretmene uygulanmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler kullanılmıştır. Çalışma sonucunda sınıf öğretmenlerinin 60-66 aylık öğrenciler ile öğretim sürecinde sorunlar yaşadıkları ve bu yaş grubuna özgü alternatif yöntemlere, materyal tasarımlarına ihtiyaç duydukları anlaşılmıştır. Ayrıca öğrencilerin sınıf ve okul kuralları, algılama, ders süresince çalışabilme konularında zorlanmaları sınıf öğretmenlerinin karşılaştığı önemli sorunlar arasındadır. Sınıf öğretmenlerinin bu zorlukları aşmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlere duyulan ihtiyaçları yapılan araştırma ile görülmüştür.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF