image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2006/7
Sayı: 2
Makale Başlık: İLKÖĞRETİM BİRİNCİ KADEMEDE PORTFOLYO DOSYALARININ DEĞERLENDİRME ARACI OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 22.03.2011
Okunma Sayısı: 20
Makale Özeti: The most important sections of education are planning, instruction and assessment. Assessment is the element in which the aims and attitudes are evaluated according to their level of performance. This section is carried out with various tools which are prepared in relation with educational methods and techniques. In this study the alternative ways of evaluation and assessment of student’s capacity are mentioned in line with structuralism. In structuralism the multiple evaluation methods and the relationship between learning and evaluation have been stressed. The utility of portfolio files as assessment tools has been emphasized as one of alternative assessment methods.
Alternatif Dilde Özet: Eğitimde olmazsa olmaz üç bölüm planlama, öğretim ve değerlendirmedir. Bu bölümlerden değerlendirme eğitim-öğretiminde istenilen amaç ve davranışlara ulaşılıp ulaşılmadığının ölçümünün yapıldığı bölümdür. Bu bölüm eğitim-öğretim yöntem ve tekniklerine göre hazırlanan çeşitli değerlendirme araçları ile yapılmaktadır. Bu çalışmada müfredat sistemimize yeni giren yapılandırmacılığa paralel olarak, öğrencinin kapasitesinin ölçülmesinde ve değerlendirilmesinde kullanılan alternatif yaklaşımlardan bahsedilmektedir. Yapılandırmacı yaklaşımda öğrenme ve ölçme arasındaki ilişki vurgulanmış, çoklu ölçme yöntemlerinin kullanılması gerekliliğine değinilmiştir. Alternatif ölçme yöntemlerinden biri olarak da portfolyo dosyalarının değerlendirme aracı olarak kullanabilirliği üzerinde durulmaktadır

PDF Formatında İndir

Download PDF