image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2006/7
Sayı: 2
Makale Başlık: OKUL YÖNETİCİSİNİN VİZYONER LİDERLİK ROLÜ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 22.03.2011
Okunma Sayısı: 63
Makale Özeti: Vision is dreaming which is desired to happen in the future.Vision is the road map of an individual or an institution related to future.Vision is to create a new horizon starting from our existing conditions There is a close relationship between vision and creativity.With the help of creativity which develops vision can balance realities and future dreams.The flourish of problems in the organisations means that there is a need of vision and the people who does not contented seek for the new. Vision who works in the schools create an excitement and alliance.The schools who have vision does not waste time with unnessary problems.School administrators,with the visioner leadership role requirement can manage the school dynamically and productive by aroused oganisation soul.
Alternatif Dilde Özet: Vizyon, gelecekte olmasını istediklerimizin bugünden düşünü kurmaktır. Vizyon bireyin ya da kurumun gelecekle ilgili yol haritasıdır. Vizyon, içinde bulunduğumuz koşulların çıkış noktası olarak yeni bir ufuk açmaktır. Vizyon ile yaratıcılık arasında çok yakın bir ilişki vardır. İnsan yaratıcılık yetisi ile vizyonunu değiştirip, gerçeklerle gelecekteki düşlerini dengeleyebilir. Örgütte yeni sorun ve sıkıntıların çıkması yeni bir vizyona ihtiyacı doğurur ve böylece var olanı beğenmeyen insan yeninin arayışı içine girer. Vizyon, okullarda çalışanlarda coşku ve bağlılık yaratır. Okullar, vizyonu olduğu sürece yersiz sorunlarla boğuşmaz. Okul yöneticileri vizyoner liderlik rolleri gereği, okullarında takım ruhunu canlandırarak dinamik bir yöntem ortaya koyup, eğitimde kaliteyi arttırabilirler

PDF Formatında İndir

Download PDF