image.jpg

Derginin Adı: International Electronic Journal of Environmental Education
Cilt: 2014/1
Sayı: 2
Makale Başlık: What Kind Of Actions Are Appropriate? - Eco-School Teachers’ and Instructors’ Ranking of Sustainability-Promoting Actions as Content In Education For Sustainable Development (ESD)
Makale Alternatif Dilde Başlık: Ne Tür Eylemler Uygundur? Eko-Okul Öğretmen Ve Öğretim Elemanlarının, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim İçeriği Olarak Sürdürülebilirlik Teşvik Eylemlerin Sıralaması
Makale Eklenme Tarihi: 15.07.2014
Okunma Sayısı: 5
Makale Özeti: Based on the consideration that learning about different action alternatives and strategies are essential parts of ESD, this quantitative study focuses Eco-School teachers’ and instructors’ views on including different sustainability-promoting actions in teaching practices. Direct actions, and actions that take place in the private sphere were viewed by both groups as the most appropriate actions to include in teaching practices. However, actions related to individuals as consumers were seen as less appropriate by teachers than by instructors, and consequently have been less included in teaching practices. The actions considered least appropriate by both groups were two indirect actions occurring in the public sphere aiming at solutions on a structural level, engaging with political parties and engaging with NGOs. The results highlight teaching that addresses the individual’s moral responsibility in the private sphere, and that different action strategies for the democratic change of social structures tend to be excluded.
Alternatif Dilde Özet: Farklı eylem alternatifleri ve stratejileri hakkında öğrenme düşüncesine dayalı sürdürülebilir kalkınma için eğitimi temelinde yapılan bu nicel araştırma Eko-Okul öğretmen ve öğretim elemanlarının farklı sürdürülebilirlik teşvik eylemleri de dahil olmak üzere öğretim uygulamalarında kullandıkları yöntemlerle ilgili görüşleri üzerinde durmaktadır. Öğretim uygulamaları en uygun eylemleri içerecek şekilde özel alanda gerçekleşecek doğrudan eylemler ve eylemlerin her iki grubu tarafından görüntülendi. Ancak, bireylerin, tüketici olarak yaptığı eylemler, eğitmenler tarafından daha uygun; öğretmenler tarafından ise daha az uygun olduğu ve dolayısıyla da öğretim uygulamalarına daha az dahil edildiği görülmüştür. Her iki grup tarafından en uygun görülen faaliyetler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının yapısal düzeyde çözümlerini hedefleyen kamusal alanda meydana gelen ilgi çekici, iki dolaylı eylem tespit edilmiştir. Sonuçlar özel alanda bireyin ahlaki sorumluluğunu vurgulamak ve toplumsal yapıların demokratik değişim için farklı eylem stratejilerini dışlama eğiliminde olduğunu göstermektedir.

PDF Formatında İndir

Download PDF