image.jpg

Derginin Adı: E-Dil
Cilt: 2013/1
Sayı: 1
Makale Başlık: Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Kullanılabilecek Okuma Stratejileri Kapsamında Örnek Ders Gereci
Makale Alternatif Dilde Başlık: A Sample Material Regarding Reading Strategies in Teaching Turkish As a Foreign Language
Makale Eklenme Tarihi: 15.09.2014
Okunma Sayısı: 13
Makale Özeti: Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde okuma becerisine yönelik olan bu çalışma kuramsal ve uygulamaolmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, yabancı dilde okuma becerisi betimlenecek ve bu beceriyi geliştirmek için kullanılabilecek etkinlikler ve stratejiler sunulacaktır. İkinci bölüm ise Avrupa Ortak Dil Çerçevesi’nde belirtilen C1 düzeyi dil öğrenicisinin okuma becerilerini geliştirecek, özgün bir malzeme olan köşe yazısına yönelik okuma öncesi, okuma sırası ve okuma sonrası etkinlikleri içermektedir. Çalışmanın amacı Türkçenin yabancı dil olarak öğretildiği sınıflarda okuma becerisini geliştirmeye yönelik etkinliklerden ve stratejilerinden ne şekilde yararlanılabileceğini göstermektir.
Alternatif Dilde Özet: Regarding the reading skills in teaching Turkish asa foreign language, this study is made up of two main parts, namely theories and application. In the first part, reading skills in a foreign language will be described and the strategies as well as skills to be used with the aim of developing this skill will be presented. The second part contains pre-reading, while reading and post-reading activities based upon a column, which will demand the use of reading skills by C1 language learners as indicated Common European Framework of Referencefor Languages. This study aims to indicate how to make use of reading skills and strategies inclasses teaching Turkish as a foreign language.

PDF Formatında İndir

Download PDF