image.jpg

Derginin Adı: Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2014/12
Sayı: 3
Makale Başlık: AHMET HÂŞİM VE BÂKİ AYHAN T.’NİN BİRER ŞİİRİNDEN HAREKETLE YÜZ YILDA MODERNİZME ELEŞTİREL BİR BAKIŞ
Makale Alternatif Dilde Başlık: A CRITICAL OVERVIEW TO MODERNISM IN HUNDRED YEAR BASED ON AHMET HAŞİM’S AND BAKİ AYHAN T.’S BY ONE POEMS
Makale Eklenme Tarihi: 15.10.2014
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Bu makalede Türk şiirinin önemli isimlerinden Ahmet Hâşim ile Bâki Ayhan T.‟nin yüz yıl ara ile yazılan iki şiiri ele alınarak bu şairlerin modernizm karşısındaki tavırları belirlenmeye çalışılacaktır. Modernizmin yozlaşan değerlerinin şiire nasıl yansıdığını gösteren bu iki şiir aynı zamanda şairlerinin modernizm karşısındaki tavır farklılıklarını da ortaya koymaktadır. İki şiirin mukayeseli olarak incelenmesi Ahmet Hâşim ve Bâki Ayhan T.‟nin modernizm bağlamında benzer ve farklı yönlerini bize gösterecektir.
Alternatif Dilde Özet: In this study, two poems of Ahmet Haşim and Baki Ayhan T. Which were written subsequently hundred year will be handled and the attitudes of these two poets towards modernism will be tried to be depicted. These two poems which demonstrate the reflection of the deteriorating values of modernism also exhibits the attitude differences of the poets towards modernism. The comperative scrutiny of these two poems will demonstrate the differences and smilarities of Ahmet Haşim and Baki Ayhan T.in concept of modernism.

PDF Formatında İndir

Download PDF