image.jpg

Derginin Adı: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Cilt: 2008/11
Sayı: 20
Makale Başlık: BİR YASAM ÖYKÜSÜNÜN SUNUMU: DORIS LESSING’İN TENİMİN ALTINDA: 1949’A KADAR OLAN ÖZYASAM ÖYKÜMÜN İLK BÖLÜMÜ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 23.03.2011
Okunma Sayısı: 14
Makale Özeti: Problem Durumu: Önceleri elestirel yaklasımlarla incelenmeye layık bulunmayan ve degersiz olarak görülen kadın özyasamöyküleri, günümüzde yazın ve elestiri dünyasında hak ettigi yeri almıstır. Kadın ve erkek kisisel anlatıları birbirinden farklı özellikler tasır. Kadın yasam öyküleri daha çok kisisel ayrıntıları ve diger insanlarla olan iliskilerini ön plana çıkarmasına ragmen, erkekler profesyonel yasamlarında ki basarılarından söz etmeyi tercih ederler. Kadınlar daha çok kronolojiye uymayan, baglantısız ve dagınık bir sekilde yazarlar. Arastırmanın Amacı: Bu çalısma , Britanya edebiyatının en önemli kadın yazarlarından Doris Lessing’in özyasamöyküsü yazarı olarak, yasam öyküsünü ve deneyimlerini nasıl yansıttıgını ele almayı amaçlamıstır. Yöntem: Kadın özyasamöyküsü teorileri ile birlikte Doris Lessing’in özyasamöyküsü incelenmistir. Bulgular ve Sonuçlar: Çalısma sonucunda, Doris Lessing’in tipik bir kadın özyasamöyküsü yazmıs oldugu ortaya çıkmıstır. Genellikle diger kadın özyasamöyküsü yazarlarının yaptıgı gibi Doris Lessing’te yasamındaki daha özel detayları vurgulamayı tercih etmistir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF