image.jpg

Derginin Adı: Eğitim ve Bilim
Cilt: 2014/39
Sayı: 173
Makale Başlık: Dörtgenlerde Aile İlişkilerinin Yapılandırılması: İlköğretim Matematik Öğretmen Adaylarının Ders Planlarının Analizi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 20.11.2014
Okunma Sayısı: 4
Makale Özeti: Bu araştırma, ilköğretim matematik öğretmen adaylarının özel dörtgenler ve aralarındaki ilişkilere dair algılarını belirlemek ve “yaygın bilişsel yolu” ortaya koymayı amaçlamıştır. Bu amaçla araştırma nitel araştırma yaklaşımı ile doküman incelemesi yöntemi kullanılarak tasarlanmıştır. Araştırmanın katılımcılarını bir eğitim fakültesinde ilköğretim matematik öğretmenliği 4. sınıfta okuyan 68 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Veriler katılımcıların hazırladıkları ders planlarından elde edilmiştir. Analizler neticesinde, matematik öğretmen adaylarında dörtgenlerin aile ilişkilerini oluştururken bazı yanılgılara düştükleri tespit edilmiştir. Ayrıca aile ilişkilerinde sırasıyla paralelkenar/eşkenar dörtgen; kare/dikdörtgen; paralelkenar/dikdörtgen; kare/eşkenar dörtgen ilişkilendirme yolu, “yaygın bilişsel yol” olarak tercih edildiği ortaya çıkmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF