image.jpg

Derginin Adı: Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi Dergisi
Cilt: 2014/20
Sayı: 1
Makale Başlık: Türkiye’de Eğitim Yönetiminde Bilgi Üretimi: Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi Dergisi 2003-2013 Yayınlarının İncelenmesi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 14.12.2014
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu çalışmada, Türkiye’de eğitim yönetimi alanının önemli yayın organlarından bir olan Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi Dergisi’nde 2003–2013 yıllarında yayınlanmış makalelerin tematik, metodolojik ve istatistikî çözümleme teknikleri açısından analizi yoluyla bir durum değerlendirmesi yapılmaya çalışılmıştır. Çalışma metodolojik değerlendirme çalışması olarak düzenlenmiştir. Araştırma, Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi Dergisi’nde 2003–2013 yılları arasında yayınlanmış 266 makale üzerinde yürütülmüştür. Doküman analizi yoluyla toplanan veriler frekans ve kategorik analizler yardımıyla çözümlenmiştir. Bulgular, yayımlanan makalelerde ele alınan temaların kısmen dar kapsamlı olduğunu, araştırma modeli olarak daha çok tarama modelinin kullanıldığını ve istatistiksel veri çözümleme işlemlerinde t-testi ve ANOVA analizlerinin ağırlıklı olarak kullanıldığını göstermektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)