image.jpg

Derginin Adı: INTERNATIONAL JOURNAL OF EARLY CHILDHOOD SPECIAL EDUCATION
Cilt: 2014/6
Sayı: 1
Makale Başlık: Erken Müdahalede/Erken Çocukluk Özel Eğitiminde Ebeveyn Katılımı İçin Uygulamalar
Makale Alternatif Dilde Başlık: Practices for Parent Participation in Early Intervention/ Early Childhood Special Education
Makale Eklenme Tarihi: 20.01.2015
Okunma Sayısı: 5
Makale Özeti: Yazarlar erken müdahale /erken çocukluk özel eğitim (EI/ECSE) programlarında ebeveyn katılımı için uygulamalarının ne ölçüde olduğunu incelediler. EI/ECSE programlarında ebeveynlerin rolü önemlidir ve bu durum alanyazında da desteklenmektedir. Sınıflarda değişen geleneksel aile potresi, yasa ve yönetmeliklerin gelişmesinin önemi ve ebeveyn katılımı ile ilgili önerilen uygulamalar vurgulanmaktadır. Kavramsal çerçeve çocukların, ebeveynlerin ve uygulayıcıların elde ettiklere çıktılara dayandırılmaktadır. Aile katılımını teşvik eden stratejiler, erken çocukluk eğitim programlarının aile katılımını nasıl etkilediğini anlamak için doğrudan bir yol sağladı. Aile katılımının teşvik eden uygulamalar tartışılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: The authors examined the extent to which practices for parent participation in early intervention/ early childhood special education (EI/ECSE) programs. The role of parents in the EI/ECSE is important and supported through the literature. The changing traditional family picture in the classrooms, the importance of evolving laws and regulations and recommended practices regarding parent participation are highlighted. The conceptual framework is based on the children, parents, and practitioners’ outcomes. Strategies to promote family involvement provided a direct way to understand how early childhood education programs influence family participation. Practices to promote family participation are discussed.

PDF Formatında İndir

Download PDF