image.jpg

Derginin Adı: INTERNATIONAL JOURNAL OF EARLY CHILDHOOD SPECIAL EDUCATION
Cilt: 2011/3
Sayı: 2
Makale Başlık: Yetersizliği olan ve olmayan küçük çocuklar: Fiziksel yetersiziliği olan akranların algıları
Makale Alternatif Dilde Başlık: Young children with and without disabilities: Perceptions of peers with physical disabilities
Makale Eklenme Tarihi: 22.01.2015
Okunma Sayısı: 6
Makale Özeti: Yetersizliği olan ve olmayan küçük çocukların yetersizliği olan ve olmayan diğer çocuklar hakkında algıları konusunda görüşmeler yapılmıştır. Her iki gruptaki çocuklar yetersizliği olan ve olmayan çocukların fiziksel, akademik ve sosyal yeterlilikleri hakkında genellikle olumlu ve gerçekçiydiler. Fakat normal gelişim gösteren çocuklarla kıyaslandığında yetersizliği olan çocuklar diğer yetersizliği olan çocukları fiziksel ve akademik alanlarda daha olumlu görme eğilimindeydiler. Sosyal alanlarda, daha fazla yetersizliği olmayan çocuk yetersizliği olan çocuklara göre daha olumlu yanıt vermiştir. Bu bulguların erken çocukluk eğitiminde başarılı kaynaştırma için yansımaları vardır.
Alternatif Dilde Özet: Young children with and without disabilities were interviewed regarding their perceptions of other children with and without disabilities. Both groups of children were generally positive and realistic about the physical, academic and social competence of children with and without disabilities. However, compared to typically developing children, children with disabilities tended to view other children with disabilities more positively in the physical and academic areas. In the social areas, more children without disabilities responded more positively than children with disabilities. These findings have implications for successful inclusion in early childhood education.

PDF Formatında İndir

Download PDF