image.jpg

Derginin Adı: Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Cilt: 2014/3
Sayı: 3
Makale Başlık: SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMEN ADAYLARININ GEÇMİŞ YAŞANTILARINDA ÖĞRENEMEDİKLERİ KONULAR VE BUNLARA İLİŞKİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 23.02.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu araştırmanın amacı, sosyal bilgiler öğretmen adaylarının geçmiş yaşantılarında öğrenemedikleri sosyal bilgilerle ilgili konuları tespit ederek bu konuların etkili bir şekilde öğretimi için kullanılmasını önerdikleri öğretim araç ve gereçlerini ortaya koymaktır. Tarama modelinde yürütülen araştırmanın çalışma grubunu 2011-2012 eğitim-öğretim yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği üçüncü ve dördüncü sınıflarında öğrenim gören toplam 346 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda sosyal bilgiler öğretmen adaylarının çoğunluğunun sosyal bilgiler dersi kapsamında öğretilen konuları öğrenemedikleri, bu konuları öğrenememelerinin nedenleri arasında ise öğretmen tutumu, materyal kullanılmaması, konu içeriği ve matematik bilmeme gibi sorunları gösterdikleri ortaya çıkmıştır. Bu sorunların çözümü için ders sunularının, görsellerin, teknolojik araçların, çalışma yaprakları ve zaman şeritleri gibi materyallerin kullanımını önerdikleri anlaşılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF