image.jpg

Derginin Adı: Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Cilt: 2014/3
Sayı: 3
Makale Başlık: ÇOCUK VE AİLE ODAKLI SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE OKUL SOSYAL HİZMET UZMANLARININ ÖNEMİ: UZMANLARIN ÇOCUK VE AİLELERLE ÇALIŞMADA SAHİP OLDUKLARI BECERİLER
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 23.02.2015
Okunma Sayısı: 13
Makale Özeti: Aile ve okul ortamlarında çocukların gelişimini takip etmek ve desteklemek için bir okul psiko- sosyal ekibine ihtiyaç söz konusudur. Bu ekibin içinde yer alan ve ekolojik bakış açısını benimseyen okul sosyal hizmet uzmanları çocuğu, içinde bulunduğu sistemler perspektifiyle inceleyerek okul, aile ve toplum düzeylerinde müdahaleler geliştirmektedir. Çocuk ve aile odaklı sorunların çözümünde okul sosyal hizmet uzmanlarının önemine dikkat çekmek ve uzmanların çocuk ve ailelerle çalışmada sahip oldukları klinik ve makro becerileri ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmaya 250 sosyal hizmet uzmanı katılmıştır. Oluşturulan anket formu ile çocuk ve ailelerle çalışmada sahip olunması gereken klinik ve makro becerilere ilişkin katılımcıların yeterlilik algıları saptanmaya çalışılmıştır. Araştırma bulgularına göre sosyal hizmet uzmanları çocuk ve ailelerle çalışmada sahip olunması gereken becerilere ilişkin kendilerini yüksek oranda yeterli görmektedirler. Sosyal hizmetin mesleki bilgi ve uygulama becerileri ile araştırmadan elde edilen veriler ışığında sosyal hizmet uzmanlarının okul ortamlarında istihdam edilmelerinin gerekliliği sonucuna ulaşılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF