image.jpg

Derginin Adı: Kalem Uluslarasi Egitim ve Insan Bilimleri Dergisi
Cilt: 2014/2
Sayı: 7
Makale Başlık: Yaşlılık ve Yaşlılara Sunulan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulamalarına Bir Bakış
Makale Alternatif Dilde Başlık: Elderliness and A Review of Psychological Counseling and Guidance Services for Elderly People in Turkey
Makale Eklenme Tarihi: 26.02.2015
Okunma Sayısı: 14
Makale Özeti: Bu araştırmanın amacı, dünyada ve Türkiye’deki yaşlı nüfusun durumuna ve yaşlılara sunulan hizmetlere, psikososyal açıdan ışık tutmak ve özellikle yaşlılara sunulan rehberlik ve psikolojik danışmanlık uygulamalarına ilişkin bilgi vererek yaşlılık hizmetlerini psikolojik açıdan ele almaktır. Çalışmada veriler, literatür taraması modeli kullanılarak edinilmiştir. Genel olarak yaşlılığın tanımı, dünyada ve Türkiye’de yaşlılığın durumu ile yaşlılara sunulan psikososyal hizmetler hakkında bilgi verilmiş; psikolojik danışmanlık ve rehberlik uygulamalarına değinilmiştir. Sonuç ve öneriler kısmında, sunulan psikososyal hizmetler kısaca özetlenerek bir durum tespiti yapılmış ve eksik görülen kısımlar için öneriler sunulmuştur.
Alternatif Dilde Özet: The aim of the present study was to present elderly population in the world and Turkey in addition to inform about psychological counseling and guidance services for elderly people and to determine deficiencies at this point. Data was gathered by literature review method. This study provided information about the definition of senility together with case of elderly population and psychological counseling and guidance services in the world and Turkey. Psychosocial services were summarized and offered suggestions to develop these services in the part of conclusion and suggestions.

PDF Formatında İndir

Download PDF