image.jpg

Derginin Adı: Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Cilt: 2014/2
Sayı: 182
Makale Başlık: İLKÖĞRETİMDE ÇOCUĞU OLAN AİLELERİN ÇOCUKLARININ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİNDE KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE EĞİTİM GEREKSİNİMLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 4.03.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu araştırmanın amacı, ilköğretimde çocuğu bulunan ailelerin çocuklarının eğitiminde karşılaştıkları sorunlar ve eğitim gereksinimlerini belirlemektir. Tarama modeli benimsenerek gerçekleştirilen araştırmaya, Eskişehir il merkezinde ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin ailelerinden 520 aile katılmıştır. Araştırmanın verileri, anket yolu ile toplanmış ve verilerin analizinde yüzde ve frekans hesaplamalarından yararlanılmıştır. Araştırma bulgularına göre aileler, çocuklarının eğitim-öğretiminde sorunlarla karşılaşmakta, çocuklarının eğitim-öğretimiyle ilgili olarak çocuğu yeteneklerini keşfetme, çocuklara etkili ve verimli çalışma alışkanlığı kazandırma, çocuğun gelişim özelliklerini bilme konularında eğitim gereksinimi duymakta ve çocuklarını daha iyi tanımak ve onlara daha fazla yardımcı olmak bakımından ailelere yönelik verilecek eğitim programlarına katılmak istemektedirler.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF