image.jpg

Derginin Adı: Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Cilt: 2014/2
Sayı: 182
Makale Başlık: KOCA RÂGIB PAŞA’NIN “NEYE DİRLER” REDİFLİ GAZELİNİN DÜŞÜNCE ALANI MERKEZLİ METİN ÇÖZÜMLEME YÖNTEMİ’NE (DAM) GÖRE ŞERHİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 4.03.2015
Okunma Sayısı: 6
Makale Özeti: Ziya AVŞAR tarafından teorik yapısı kurulan Düşünce Alanı Merkezli Metin Çözümleme Yöntemi (DAM), klasik şiir metinlerini çözümlemede yeni bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni bir teori olan DAM yönteminin önerdiği ufuktan klasik şiir metinlerine bakmak, söz konusu metinlerde yeni anlam katmanlarını ortaya koymak açısından dikkat çekici olacaktır. Çünkü her metinde şairin okura iletmek istediği bir mesajının olduğu düşüncesi göz önüne alındığında incelenen metinlerde yeni anlam katmanlarının bulunması, şairin mesajının doğru anlaşılmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca gazelin beyitleri arasında bir anlam bağlantısının olup olmadığı, söz konusu yöntem ışığında düşünülecektir. Bu bakış açısı göz önünde bulundurularak Koca Râgıb Paşa’nın “neye dirler” redifli gazeli Düşünce Alanı Merkezli Metin Çözümleme Yöntemi’nden hareketle şerh edilmeye çalışılacaktır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF