image.jpg

Derginin Adı: İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2007/8
Sayı: 13
Makale Başlık: YEDİ FARKLI ÇOCUK KİTABININ ÇOCUK YAZINI İLKELERİNE UYGUNLUĞUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: EVALUATION of SEVEN JUVENILE BOOKS for THEIR CONVENIENCE to THE PRINCIPLES of JUVENILE LITERATURE
Makale Eklenme Tarihi: 10.03.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Çocuk yazını, yazın alanında son derece önemli bir yere sahiptir. Çocuklar için yazılan, çocuk yazını ilkelerini dikkate alarak kurgulanan pek çok eser varken, çoğu anne ve babalar, öğretmenler bu eserler ve onları değerlendirme ölçütleri konusunda bilinçli olmadıkları için, çocuklarını bu hazinelerden yoksun bırakmaktadırlar. Bu çalışmada, çocuk yazını ve çocuk kitabı kavramları ele alınmakta ve çok değerli çocuk yazını sanatçılarının, çocuklar için kurguladıkları yaratılar incelenmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Juvenile literature has an extremely important place in literature. While there exists a great many works written or adapted for children considering the principles of juvenile literature, parents and teachers may deprive their children of such treasures just because they are not aware of these works and the criteria to assess them. In this work, the concepts about "juvenile literature" and "juvenile book" are argued and most distinguished juvenile literature writers' works edited for children are analyzed.

PDF Formatında İndir

Download PDF