image.jpg

Derginin Adı: İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2008/9
Sayı: 15
Makale Başlık: KESİRLERİN SAYI DOĞRUSU ÜZERİNDEKİ GÖSTERİMİNDE ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENME GÜÇLÜKLERİ VE KAVRAM YANILGILARI
Makale Alternatif Dilde Başlık: STUDENTS’ LEARNING DIFFICULTIES AND MISCONCEPTIONS IN POINTING THE FRACTIONS ON THE NUMBER LINE
Makale Eklenme Tarihi: 10.03.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Bu araştırma, kesirlerin sayı doğrusu üzerindeki gösteriminde ilköğretim 3.sınıf öğrencilerinin öğrenme güçlüklerini ve ortak yanlışlıkların gerisinde yatan kavram yanılgılarını tespit etmek amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla, kesirlerin sayı doğrusu üzerindeki noktalarla eşleştirilmesinde yaşanan öğrenme güçlükleri ve kavram yanılgıları teşhis testi yöntemi ile belirlenmeye çalışılmıştır (n=113). Bu eşleştirmelerde öğrencilerin yaşadıkları öğrenme güçlükleri ve kavram yanılgıları tespit edilmiş, bunların giderilebilmesi için bir takım öneriler geliştirilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: This study has been carried out to determine the 3rd grade students’ (n=113) learning difficulties in pointing the fractions on number line and to find out the misconceptions lying behind common mistakes. For this purpose, we have tried to determine learning difficulties in matching fractions with points on the number line and misconceptions by using the “Diagnosis test” method on the 3rd grade students (n=113). In this matching, the learning difficulties and misconceptions these students encounter have been determined and some proposals have been developed to come over these difficulties.

PDF Formatında İndir

Download PDF