image.jpg

Derginin Adı: Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Eğitim Dergisi
Cilt: 2007/15
Sayı: 1
Makale Başlık: FARKLI LİSE ÖĞRENCİLERİNİN OZON TABAKASINA İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Makale Alternatif Dilde Başlık: A COMPARATIVE STUDY OF DIFFERENT HIGH SCHOOL STUDENTS’ PERCEPTIONS ABOUT OZONE LAYER DEPLETION
Makale Eklenme Tarihi: 23.03.2015
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu çalışmada farklı liselerdeki öğrencilerin ozon tabakası ile ilgili düşünceleri ve kavram yanılgıları incelenmektedir. Verilerin toplanmasında kullanılan kapalı uçlu Likert tipi anket, Groves ve Pugh’un (2002) çalışmasından uyarlanmıştır. Bu ankette farklı lise türlerinden toplam 213 öğrenciye ozon tabakasının ne ve nerede olduğu, ne işe yaradığı, ozon tabakasına nelerin zarar verdiği ve ozon tabakasındaki hasarın ilerlemesinin sonuçlarının neler olabileceği sorulmuştur. Yapılan istatistik analizler sonucunda her üç lise öğrencileri arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar bulunduğu ortaya konulmuştur. Yarının yetişkin bireyleri, olacak olan lise öğrencilerinin sahip olduğu bu kavram yanılgıları, küresel çevre konularının liselerimizde öğretimine yeterince önem verilmediğine işaret etmektedir.
Alternatif Dilde Özet: This study examines students’ -attending different high schools- misconceptions about the ozone layer depletion. In order to obtain the data, a closed-form Likert type Questionnaire was adopted from the study of Groves & Pugh (2002). 213 students from different high school types were asked to answer about the ozone layer; what it is, what will damage it, and what will be the likely result of such damage. The data analysis showed that there are statistically significant differences between the participants of the three different high schools. The results showed that teachers should give much more importance on teaching global environmental issues.

PDF Formatında İndir

Download PDF