image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Cilt: 2011/1
Sayı: 1
Makale Başlık: What are the Demands of the New Millennium from Students, Learning Environments and the Curriculum?
Makale Alternatif Dilde Başlık: Yeni Milenyumun Öğrencilerden, Öğrenme Ortamlarından ve Öğretim Programlarından Talepleri Nelerdir?
Makale Eklenme Tarihi: 22.08.2011
Okunma Sayısı: 36
Makale Özeti: Although education plays an important role in shaping the world of tomorrow, it is also shaped by current and future economic, political, social, demographic, and technological forces. So, education systems can not isolate themselves from the developments and new trends around them. Information age, which is famous for the fast change of every aspect of our lives, forces education systems to be awake and keep up with these changes. In this study, it was aimed to analyse the demands of the information age from students, learning environments and the curriculum by using the survey method. Student dimension was explicated from three different perspectives; individual, local and global. The individual part is about learning the information that is necessary for real life issues and learning how to learn. The local perspective is about the need of people who can use, produce, continuously update and share knowledge for the countries to survive. The global point of view about the student dimension includes having an awareness of one’s membership on the earth not just the land piece they live on. To be able to meet these standards, learning environments and the curriculum should be based on the constructivist theory and education technologies should be integrated to them.
Alternatif Dilde Özet: Eğitim, yarının dünyasının şekillendirilmesinde önemli bir rol oynadığı için, mevcut ve gelecekteki ekonomik, politik, sosyal, demografik ve teknolojik güçler tarafından şekillendirilmektedir. Bu nedenle, eğitim sistemlerinin kendilerini çevrelerindeki gelişmeler ve eğilimlerden soyutlaması mümkün değildir. Yaşamın her alanına hızlı değişim getirmesiyle ünlü bilgi çağı, sistemleri uyanık kalmaya ve bu değişimlere ayak uydurmaya zorlamaktadır. Tarama yöntemi ile desenlenen bu çalışmada, bilgi çağının; öğrenciler, okul ortamları ve öğretim programlarından talepleri analiz edilmeye çalışılmıştır. Öğrenci boyutu, bireysel, yerel ve küresel olmak üzere üç farklı bakış açısında irdelenmiştir. Bireysel bakış açısı, gerçek yaşam durumları için gerekli bilgileri öğrenmeyi ve öğrenmeyi öğrenme becerisini içermektedir. Yerel bakış açısı, ülkelerin varlıklarını sürdürmesinin, bilgiyi kullanabilen, üretebilen, sürekli güncelleyebilen ve de paylaşabilen bireylerin varlığına bağımlı olması ile ilişkilidir. Öğrenci boyutuna küresel bakış açısı ise, bireylerin yalnızca yaşadıkları kara parçasının değil, dünyanın bir üyesi olduklarının farkında olmalarını içermektedir. Bu standartları karşılayabilmek için öğrenme ortamları ve öğretim programları yapılandırmacı öğrenme kuramını temel almalı ve eğitim teknolojileri bunlara eklemlendirilmelidir.

PDF Formatında İndir

Download PDF