image.jpg

Derginin Adı: İktisadi İdari Bilimler Dergisi
Cilt: 2011/1
Sayı: 1
Makale Başlık: 2008 KÜRESEL KRİZİNİN KOCAELİ İŞGÜCÜ PİYASASI ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİNİN UYGULAMALI OLARAK ARAŞTIRILMASI
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 10.11.2011
Okunma Sayısı: 8
Makale Özeti: 2008 küresel krizinin yarattığı sorunlar birçok alanda ekonomik sorunlar meydana getirmiştir. İşgücü piyasasında yaşanan sorunlarda bunlardan birisidir. Ekonomik kriz özellikle işgücü piyasasında işten çıkartılmaları, istihdamın azalması noktasında etkili olmuştur. Başta KOBİ’ler olmak üzere büyük işletmelerde bu ekonomik buhrandan payına düşeni fazlası ile almıştır. Birçok dünya ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de 2008 küresel krizi ve daha önce yaşanan ekonomik krizleri derinden yaşamış ve kendi payına düşeni almıştır. Ekonomik krizler geçmişte yaşanmış ve gelecekte de yaşanabilecek, iş dünyasının vazgeçilmez gerçeğidir. Türkiye son yirmi yıl içinde birçok ekonomik kriz yaşamış, fakat 2008 krizi hem Türkiye hem de diğer dünya ülkelerini derinden etkilemiştir. 2008 yılında yaşanan ekonomik kriz iş dünyasının ve çalışanlarının başta düşünce yapısı olmak üzere birçok noktada farklı bakış oluşturmasına zemin hazırlamıştır. Bu araştırma başta küresel krizlerin iş gücü piyasası üzerinde oluşturduğu sorunlara ilişkin nedenler ve oluşan nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan sorunlara ilişkin bir araştırmaya kapsamaktadır. Araştırma Kocaeli iş gücü piyasası üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF