image.jpg

Derginin Adı: İktisadi İdari Bilimler Dergisi
Cilt: 2011/1
Sayı: 1
Makale Başlık: ÇEK CUMHURİYETİ PALACKY ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN SPOR MARKASI SEÇİMİNDE Kİ MARKA SADAKATİNİN ÖLÇÜMLENMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 10.11.2011
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: İşletmenin günümüzde verimliliklerini ve etkilerini artırmak için sürekli kendilerin geliştirdikleri ve yeniledikleri, rekabete dayalı bir pazar ortamında marka yönetimi, marka imajı ve buna bağlı olarak reklam bütçesine ayrılan payların önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Rakiplerin güçlü olması, tüketicilere sunulan markaların sayısının her geçen gün artması, isletmeleri yapacakları uygulamalar için daha planlı ve dikkatli olamaya zorlamaktadır. Bilinçli tüketicilerin kendileriyle özdeşleştirdikleri ünlülerin reklamlarda kullanılması, günümüz pazarlama ortamında isletmeler tarafından oldukça fazla tercih edilen bir iletişim çabasıdır. Pazarlama iletişimi, reklam ve yaratıcı strateji açısından ele alındığında spor pazarlamasında kullanılan ürünlerin televizyon reklamlarında tanıtımı yapılırken genellikle ünlülerin kullanılması marka sadakati oluşturması açısından çok önemlidir. Çalışmanın teorik kısmında açıklandığı gibi reklamda ünlü kullanımı hem yaratıcı stratejinin bir parçası olmakta, hem de pazarlama stratejisinin bir parçası olmaktadır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF