image.jpg

Derginin Adı: İktisadi İdari Bilimler Dergisi
Cilt: 2011/1
Sayı: 1
Makale Başlık: KÜRESEL KRİZ VE KÜRESEL KRİZİN SAĞLIK SEKTÖRÜ ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİSİNİN LİTERATÜR AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 10.11.2011
Okunma Sayısı: 6
Makale Özeti: Birçok sektör üzerinde ekli olan kriz sağlık sektörünün genel yapısı üzerinde de etkili olmuştur. Son 2001 ve 2007 yıllarında yaşanan küresel ve ekonomik kriz nedeni ile sağlık sektörü üzerinde oluşan sorunlar, özel ve kamunun daha ciddi önlemler almasına neden oluşturmuştur. Bu nedenle sağlık sektöründen yararlanan bireyler başta olmak üzere sağlık sektörü ile birebir yakından ilişkili olan diğer sektörlerinde bu açıdan bir etki içinde olduğunu söyleyebiliriz. Çalışmada öncelikli olarak küreselleşme nedeni ile ortaya çıkan kriz faktörünün literatür açısından değerlendirmesi yapılmış ve elde edilen literatür bilgileri ile sonucu gidilmiştir. Çalışma sonunda kriz faktörünün sağlık sektörü ve sağlık sektörü ile yakından ilişki içerisinde olan diğer sektörlerin etkilendiği sonucuna ulaşılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF