image.jpg

Derginin Adı: Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisi / International Journal of Human Sciences
Cilt: 2015/12
Sayı: 1
Makale Başlık: Cultural diversity policies of the museums in the United Kingdom and sample practices from London
Makale Alternatif Dilde Başlık: İngiltere’deki müzelerin kültürel çeşitlilik politikaları ve Londra’dan uygulama örnekleri
Makale Eklenme Tarihi: 22.04.2015
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Cultural diversity is adopted as an understanding of the synergy including acceptance and representation of the presence from different cultures, the local communities, minorities, ethnic identities, religious or social commitment in the communities, the different age groups, the physical competences, gender, etc. in one large admission and it is represented as an understanding of rapid pace. No matter what type the museums are, museums of today have the same functions. Museums were known to play an important role in creation of identity, development of identity and social networking processes and they develop their own and unique policies in cultural diversity, multiculturalism, tolerance, intercultural dialogue and pleasant relations. Contemporary museums, as they are aware of the cultural diversity is the most significant source to construct the intercultural peace and to sustain and rediscover the common heritage with intellectual and scientific cooperation, endeavor to make the community participation possible in exhibitions and events for their own sustainability. In the UK, by force of contemporary museology, museums include the subject of cultural diversity and equality and they also use these concepts in their practice schemes, training programmes and other museum activities. The approaches, policies and practices of the museums in the United Kingdom in cultural diversity is examined with historical context. This research is designed as a qualitative research including historical research and document review about cultural diversity policies and contents. In the section of the research where the samples of practices are discussed, the document review process which was carried out at Victoria and Albert Museum, Museum of London, British Museum and Tate Modern is analyzed.
Alternatif Dilde Özet: Kültürel çeşitlilik, farklı kültürlerin varlığının, yerel topluluklar, azınlıklar, etnik kimlikler, dini ya da sosyal bağlılığı bulunan topluluklar, farklı yaş grupları, fiziksel yeterlikler, cinsiyet vb., ve geniş birlikteliğinin kabul ve temsil edilmesine ilişkin bir anlayış olarak benimsenmektedir. Türleri ne olursa olsun, günümüz müzelerinin işlevleri ortaktır. Kimlik oluşturma, kimlik geliştirme ve sosyalleşme süreçlerinde önemli roller oynadığı bilinen müzeler, kültürel çeşitlilik, çok kültürlülük, hoşgörü, kültürlerarası diyalog ve iyi ilişkilerin desteklenmesi kavramlarına ilişkin kendi politikalarını ve planlarını geliştirmektedir. Çağdaş müzeler, kültürel çeşitliliğin insanlığın ortak mirasını yeniden keşfetmek, bu mirası sürdürmek ve kültürlerarası barışı inşa etmek için kültürel, entelektüel ve bilimsel işbirliği ile birlikte yönetilebilecek en önemli kaynak olduğunun bilinciyle toplumun katılımını önceleyen sergiler ve etkinlikler hazırlayarak sürdürülebilirliklerini devam ettirme çabasındadır. İngiltere’deki müzeler, çağdaş müzeciliğin bir gereği olarak, kültürel çeşitlilik konusunu çeşitlilik ve eşitlik politikaları ve uygulama şemaları oluşturarak ele almakta; eğitim programlarını ve diğer etkinliklerini bu olguya dayandırmaktadır. Bu çalışmada İngiltere’deki müzelerin kültürel çeşitliliğe ilişkin yaklaşımları, geliştirdikleri politikalar ve uygulamalar tarihsel bağlamda ele alınmıştır. Bu çalışma tarihi araştırma modelinde desenlenmiş bir nitel araştırmadır. İngiltere’deki müzelerin çeşitlilik ve eşitlik poltikaları tarihsel süreçleri ve içerikleriyle birlikte incelenmiştir. Politika uygulama örneklerinin tartışıldığı bölümde ise, Londra’daki Victoria ve Albert Müzesi, Londra Müzesi, British Müzesi ve Tate Modern Sanatlar Müzesi’nde gerçekleştirilen kültürel çeşitlilik konulu doküman inceleme sürecinde elde edilen analizine yer verilmiştir.

PDF Formatında İndir

Download PDF