image.jpg

Derginin Adı: İktisadi İdari Bilimler Dergisi
Cilt: 2011/1
Sayı: 2
Makale Başlık: VERGİ USUL KANUNU VE TÜRKİYE MUHASEBE STANDARDI-41 ÇERÇEVESİNDE CANLI VARLIKLARA İLİŞKİN AMORTİSMAN İŞLEMLERİ VE KARŞILAŞTIRILMASI
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 10.11.2011
Okunma Sayısı: 17
Makale Özeti: Genel olarak Türkiye’deki muhasebe uygulamaları konusunda, Türkiye Muhasebe Standartları ile Vergi Usul Kanunu’nda farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıklardan biri de amortisman işlemlerinde söz konusudur. Bu çalışmanın konusu, tarım işletmelerinde toplam varlıkların içerisinde önemli bir yere sahip olan ve bu nedenle finansal durumun belirlenmesinde büyük öneme sahip olan canlı varlıklara ait amortisman işlemleri ve Türkiye’de uygulanan amortisman işlemleri ile bunlara ilişkin TMS-41 ile yapılan düzenlemeler ve farklılıklar oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı ise, Vergi Usul Kanunu ile TMS-41’de canlı varlıkların amortisman işlemlerine ilişkin olarak benimsenen yaklaşımları karşılaştırmalı olarak incelemektir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF