image.jpg

Derginin Adı: Eğitim ve Bilim
Cilt: 2015/40
Sayı: 177
Makale Başlık: Türk ve Amerikan Yedinci Sınıf Matematik Ders Kitaplarının Tamsayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri Üzerinden Karşılaştırılması
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 30.04.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Bu çalışmada, Türk ve Amerikan yedinci sınıf ders kitaplarında tamsayılarla toplama ve çıkarma işlemlerinin nasıl sunulduğu analiz edilmiştir. Analizler, kavramların nasıl öğretildiğine ve sunulan matematiksel problemlerin doğasına odaklanmıştır. Hem Türk hem de Amerikan ders kitaplarının tamsayılarla toplama ve çıkarma işlemlerinin öğretiminde farklı temsiller arasındaki ilişkilere vurgu yaptıkları tespit edilmiştir. Görsel temsil, sözel açıklamalar ve matematiksel cümleler arasındaki koordinasyonun Connected Mathematics 2 ders kitabında daha organize şekilde oluşturulduğu tespit edilmiştir. Türk ders kitaplarında işlemsel beceriye yönelik problemlere oransal olarak daha fazla yer verilirken, matematiksel muhakeme ve problem kurma gibi üst düzey bilişsel becerileri gerektiren problemlere Amerikan ders kitaplarında daha fazla yer verildiği tespit edilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF