image.jpg

Derginin Adı: Eğitim ve Bilim
Cilt: 2015/40
Sayı: 177
Makale Başlık: Okul Öncesi Öğretmenleri için Sınıf Yönetimi Becerileri Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Öğretmenlerin Sınıf Yönetimi Becerilerinin Çeşitli Değişkenlerle İlişkisi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 30.04.2015
Okunma Sayısı: 4
Makale Özeti: Bu çalışmanın amacı, okul öncesi öğretmenlerinin sınıf yönetimi becerilerinin kendi algılarına göre belirlenmesini sağlayacak bir ölçme aracının geliştirilmesi ve çeşitli değişkenler açısından öğretmenlerin sınıf yönetimi becerilerinin değerlendirilmesidir. Araştırma grubunda ölçek geliştirme çalışmasında 520 ve karşılaştırmalı analizlerde 413 okul öncesi öğretmeni yer almıştır. Araştırma, öğretmenlerin sınıf yönetimi puanlarının çeşitli değişkenlerle karşılaştırılması açısından betimsel araştırma modelindedir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre “Okul Öncesi Öğretmenleri için Sınıf Yönetimi Becerileri Ölçeği”nin geçerli ve güvenilir bir ölçme yaptığı saptanmıştır. Ayrıca, okul öncesi öğretmenlerinin sınıf yönetimi becerileri öğretmenlerin öğrenim düzeyine, sınıfta yardımcı personel bulunma durumuna ve öğretmenlerin çalışma sürelerine göre anlamlı farklılık göstermezken; öğretmenin yaşına, mezun olunan okul türüne, öğretmenlik deneyimlerine ve statüsüne, sınıftaki çocuk sayısına ve çocukların yaşına göre anlamlı farklılık gösterdiği bulunmuştur.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF