image.jpg

Derginin Adı: Eğitim ve Bilim
Cilt: 2015/40
Sayı: 177
Makale Başlık: Okul Öncesi Dönem Çocuklarının Matematik Becerileri ile Onların Sosyo-demografik Özellikleri ve Sosyo-Dramatik Oyunları Arasındaki İlişki
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 30.04.2015
Okunma Sayısı: 14
Makale Özeti: Okul öncesi dönemde özellikle sosyo-dramatik oyun, çocukların problem çözme, muhakeme gibi üst bilişsel ve matematik becerilerini desteklemektedir. Bu nedenle, sosyo-dramatik oyunun matematik becerileri ile ilişkisinin incelenmesi önem taşımaktadır. Okul öncesi eğitim kurumuna devam eden 6 yaş çocuklarının matematik becerileri ile ilgili olan bu çalışmanın birinci amacı, çocukların matematik becerilerini ve sosyo-dramatik oyunun boyutlarına yer verme durumlarını belirlemektir. İkinci amacı ise, çocukların matematik becerileri ile sosyo-demografik özellikleri ve sosyo-dramatik oyunun boyutları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırmanın bulgularına göre, düşük ve orta sosyo-ekonomik düzeyde geliri olan ailelerin çocuklarının ve sosyo-dramatik oyunun sembolik araç, sembolik yerine koyma ve sembolik karmaşıklık boyutlarının en yüksek ve en düşük seviyesinde oynayan çocukların matematik başarı puanları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark olduğu saptanmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF