image.jpg

Derginin Adı: Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Eğitim Dergisi
Cilt: 2015/23
Sayı: 2
Makale Başlık: MATEMATİKSEL MODELLEME ETKİNLİKLERİNİN 5.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN MATEMATİK DERSİNDEKİ AKADEMİK BAŞARILARINA ETKİSİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 5.05.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Bu araştırmanın amacı, matematiksel modelleme etkinlikleriyle zenginleştirilen bir öğretim uygulamasının ortaokul beşinci sınıf öğrencilerinin matematik dersindeki akademik başarılarına etkisini incelemektir. Deneysel yöntemin ön test-son test kontrol gruplu modelinin kullanıldığı araştırma, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Erzurum ili Palandöken ilçesindeki bir ortaokulun 55 beşinci sınıf öğrencisi ile gerçekleştirilmiştir. Öğretim, deney grubunda (28 öğrenci) matematiksel modelleme etkinliklerine dayalı olarak, kontrol grubunda (27 öğrenci) ise matematiksel modelleme etkinliklerinin yer almadığı mevcut programa göre gerçekleştirilmiştir. Geçmiş yıllara ait Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınav sorularıyla oluşturulan başarı testi her iki gruba da ön test ve son test olarak uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda, matematiksel modelleme etkinlikleriyle yapılan öğretimin, matematiksel modelleme etkinliklerinin yer almadığı programa göre öğretim uygulamasından, akademik başarıyı artırmada daha etkili olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen bulgulara dayanarak, öğrencileri tek düzelikten uzaklaştıran matematiksel modelleme etkinliklerinin, ders ortamlarında uygulanmasını artırmaya yönelik daha fazla çalışmaya yer verilmesi gerektiği söylenebilir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF