image.jpg

Derginin Adı: Asya Öğretim Dergisi
Cilt: 2014/2
Sayı: 3
Makale Başlık: 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİNDE GÖZLEMLEDİKLERİ ÖĞRETME BOYUTUNDAKİ İSTENMEYEN DAVRANIŞLAR
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 18.05.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: 7.sınıf öğrencilerinin Türkçe Öğretmenlerinde öğretme boyutundaki gözlemledikleri istenmeyen davranışları belirlemeyi amaçlayan bu araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırma 2013-2014 öğretim yılında Gaziantep ili Şahinbey ilçesinde bulunan aykırı durum örnekleme ile seçilen 3 merkezi ortaokul ve 3 kenar mahalle ortaokulunda gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplamak için “İstenmeyen Öğretmen Davranışları Değerlendirme Anketi’ uygulanarak elde edilmiştir. Araştırmada elde edilen Bulgular: 1. Kenar mahalle okulları ile merkezi okullarda 7. Sınıf öğrencilerinin Türkçe öğretmenlerinde öğretme boyutunda gözlemledikleri istenmeyen davranışlar arasında anlamlı bir fark yoktur. 2. Erkek öğrenciler, kız öğrencilere göre Türkçe öğretmenlerinin öğretme boyutunda daha fazla istenmeyen davranış gösterdiklerini düşünmektedir. 3. Öğrenciler “bayan Türkçe öğretmenlerinin” daha fazla istenmeyen davranış gösterdiklerini düşünmektedir. 4. Derste araç gereç kullanımının eksik olduğu 5. Öğretmenlerin sınıfta ‘çok yüksek sesle konuşma’ nedenleri araştırılabilir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF