image.jpg

Derginin Adı: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2015/15
Sayı: 1
Makale Başlık: OTİZMİ OLAN ÖĞRENCİLERE OKUMA YAZMA ÖĞRETME KONUSUNDA SINIF ÖĞRETMENLERİNİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: ELEMENTARY SCHOOL TEACHERS’ OPINIONS AND SUGGESTIONS ABOUT TEACHING LITERACY TO AUTISTIC CHILDREN
Makale Eklenme Tarihi: 25.05.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Otizmi olan öğrencilere okuma yazma öğretme konusunda sınıf öğretmenlerinin görüş ve önerilerinin incelendiği bu çalışma niteliksel olarak yapılmıştır. Araştırmanın verileri yarı yapılandırılmış görüşmeler aracılığı ile toplanmıştır. Araştırma İstanbul ili Anadolu yakasında bulunan altı ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan katılımcılarla gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler 20 ile 45 dakika arası sürmüştür. Görüşmelerden elde edilen veriler içerik analizi ile analiz edilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: The purpose of this qualitative study is to investigate elementary school teachers’ opinions and suggestions about teaching autistic children how to read and write. Data was collected through semi-structured interviews. Participants of the study are elementary school teachers of six elementary schools in Anatolian side of Istanbul. Duration of each interview was between 20 - 45 minutes. Content analysis was performed on the collected data.

PDF Formatında İndir

Download PDF