image.jpg

Derginin Adı: Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2014/4
Sayı: 1
Makale Başlık: DIŞ TİCARETTE DOĞRUDAN İKİLİ İLİŞKİLERDEN ÖTEYE DOLAYLI İLİŞKİLER BELİRLENEBİLİR Mİ? AĞ ANALİZİ YAKLAŞIMI İLE ÇEKİM MODELİNİN TESTİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 27.05.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Çalışmanın amacı, uluslararası iktisadı tüm dünya ülkelerini kapsayacak şekilde ele alarak, sosyal ağ analizi yöntemiyle çekim modelini test etmektir. Bu çalışmanın iktisat alanına en önemli katkısı, uluslararası dış ticareti tüm ülkelerin dış ticaret ilişkileriyle oluşmuş bir ağ düzeneği içerisinde açıklamaya çalışmasıdır. Bu çalışma ayrıca farklı disiplinlerin geliştirdikleri yöntemlerin, disiplinler arası kullanılabileceğini de göstermesi açısından önemlidir. Çalışmanın verilerini ülkelerin 2008 yılı dış ticaret verileri oluşturmaktadır. Dış ticaret verilerine göre merkezdeki ülkeler ile dış ticaret ilişkilerinden oluşan ağ düzeneğindeki alt grupler ve ülkelerin birlikte en çok alt grupta yer aldıkları ülkeler belirlenmiş; doğrudan ikili ilişkilerle, tüm ülkelerin birlikte değerlendirildiği dolaylı ilişkiler hem merkezdeki ülkeler hem de Türkiye açısından tartışılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF