image.jpg

Derginin Adı: AKADEMİK ARAŞTIRMALAR VE ÇALIŞMALAR DERGİSİ
Cilt: 2011/3
Sayı: 5
Makale Başlık: KÜRESELLEŞEN DÜNYADA TURİZM SEKTÖRÜ: BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE REKABET GÜCÜ
Makale Alternatif Dilde Başlık: TOURISM SECTOR IN GLOBAL WORLD: INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AND POWER OF COMPETITION
Makale Eklenme Tarihi: 29.05.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Dünyadaki yeni ekonomik yapılanma tüm sektörleri farklı bir oluşumun içerisine sürüklemiştir. Bu oluşum küreselleşme adıyla anılan ve tüm iç ve dış pazarlarda karşılaştırmalı üstünlükleri rekabet üstünlüğüne kaydıran süreçtir. Geleceğin en önemli sektörleri arasında gösterilen “Turizm Sektörü” nün de bu yaşananlardan etkilenmeme olasılığı yoktur. Bu çalışma ile turizm sektöründe; küreselleşme ve teknolojik gelişmeler ile birlikte değişen pazar yapısı analiz edilmeye çalışılırken; sektörün rekabet gücü belirleyicileri ve bunların nasıl ülke ekonomisine kazandırılabileceği konularında bir değerlendirme yapılmaktadır.
Alternatif Dilde Özet: World's new economic structure has dragged all sectors into a different formation. This process known as globalization shifts the comparative advantage to competitive advantage in all internal and external markets. It is unlikely ,for the "Tourism Sector" that is shown as the most important sector of the future, not to be affected among all the experiences. Within this study, in the tourism sector, not only it is tried to be analyzed the changing market structure together with globalization and technological advances, but also an evaluation is done for determinants of competitiveness of the sector and how these can contribute to economy.

PDF Formatında İndir

Download PDF