image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2004/5
Sayı: 2
Makale Başlık: 1919-1950 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE – YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 12
Makale Özeti: The fact that Turkey and Greece have assumed their nation-state identities as a result of a war in which they have confronted has had a substantial impact on the shaping up of relations between the two states. The relations between Turkey and Greece, which stepped in Anatolia in 1919 as an occupying force, continued quite problematically until 1930s when the possibility of a war to break out in the world was prevalent. The relations between Greece and Turkey, which were quite favorable particularly during the period of Atatürk and Venizelos, were spoilt following the emergence of the Cyprus question in 1955.
Alternatif Dilde Özet: Ulus-devlet kimliklerini birbirlerine karşı verdikleri mücadele sonucunda kazanmış olan Türkiye ve Yunanistan’ın bu özelliği, iki devletin ilişkilerinin biçimlenmesinde etken olmuştur. 1919’lu yıllarda Anadolu’da işgalci bir güç olarak bulunan Yunanistan’ın Türkiye ile arasındaki ilişkiler, dünyada yeni bir savaş çıkma olasılığının iyice arttığı 1930’lu yıllara kadar oldukça problemli ve gergin geçmiştir. Özellikle Atatürk ve Venizelos döneminde , Yunanistan ve Türkiye arasında son derece iyi giden ilişkiler,1955’te Kıbrıs Sorunu’nun ortaya çıkmasıyla yeniden bozulmuştur.

PDF Formatında İndir

Download PDF