image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2007/26
Sayı: 26
Makale Başlık: ÇİN’İ ÜLKE VE KÜLTÜR OLARAK 5-6 YAŞ ÇOCUKLARINA TANITAN EĞİTİM PROGRAMININ ETKİSİNİN DENEYSEL OLARAK İNCELENMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 26.02.2014
Okunma Sayısı: 10
Makale Özeti: Sınırları giderek daralan bir dünyada insan topluluklarının birlikte yaşamalarını gerektiren koşullar nedeniyle karşılıklı anlayış ve uyumun gerçekleşmesi açısından farklı ülkelerin, kültürlerin tanınması ve bilinmesinin önemi giderek artmaktadır. Bunun sağlanabilmesi, farklı kültürlerden gelen insanların birbirlerine karşı anlayış, hoşgörü ve başkalarının farklılıklarını kabul etme temelinde bir toplumsal yapıyi oluşturmalarını gerekli kılmaktadır. Bunun ibi bir toplumsal yapıyı oluşturan bireylerin eğitilmesi için farklı ülkelerin ve kültürlerinin tanıtılması gereklidir. Bu nedenle okul öncesi dönemden başlayarak çocuklara diğer ülkelerin çeşitli özelliklerinin ve kültürlerinin tanıtıldığı eğitim programlarının hazırlanması önem kazanmaktadır. Bu görüşlerden hareketle, araştırmada Çin’in ülke ve kültür olarak çeşitli nitelikleri ile ele alınıp incelendiği bir kültürler arası öğrenme programının etkililiği deneysel bir çalışma ile test edilmiştir. Çalışmada aynı anaokulunun birbirine paralel iki ayrı sınıfına devam eden, 5-6 yaş çocuklarından oluşan 15 er kişilik bir deney ve bir de kontrol grubundan, deney grubuna, hazırlanan program uygulanmıştır. Bulgular hem öğretmenlerin hem de çocukların kendilerini değerlendirmelerine göre, deney grubu lehine farklılık olduğunu ortaya koymuştur.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF