image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2006/7
Sayı: 1
Makale Başlık: BEDEN EĞİTİMİ VE SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN KİŞİLER ARASII İLETİŞİMİNDE DİNLEME BECERESİ DÜZEYLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 13.03.2011
Okunma Sayısı: 8
Makale Özeti: In the educational process “listening” is taking an important role like interpersonal communication. So, it is possible to increase the activity of teacher in communication between teacher and student by gaining and strengthening the “listening ability”. In the point of this view, the purpose of this study was to find out interpersonal communication ability level of classroom and physical education teacher department students and make some suggestions. For this purpose, 150 classroom teacher and 150 physical education teacher department students voluntarily join the study. A questionnaire, validity and reliability tests were done, applied the samples. Researchers were applied percentage, frequency, mean and t-test for statistical analysis by using SPSS statistical program. In the result; listening ability of both classroom teacher department and physical education teacher department students was “medium level”. There was no significant difference between gender and different department students on “listening ability” and finally it was an important foundation to think about that students (except two of them) did not have “the best listening ability”
Alternatif Dilde Özet: Kiilerarası iletiimde önemli bir eleman olan “dinleme” öretim sürecinde de önemli bir yer tutmaktadır. Öretmen-örenci iletiiminde, öretmenin etkinliini artırmak dier bütün vasıflarla birlikte “dinleme becerisi”nin de kazanılması ve güçlenmesi ile mümkün olacaktır. Bu noktadan hareketle bu çalımanın amacını iki farklı alanda gelecein öretmenleri olacak üniversite örencilerinin kiilerarası iletiimde dinleme beceri düzeylerini tespit etmek ve bazı öneriler sunmaktır. Bu maksatla yapılan çalımaya gönüllü olarak 150 sınıf ve 150 beden eitimi ve spor öretmenlii bölümü örencisi katılmıtır. Deneklere güvenirlilii test edilmi bir veri toplama aracı uygulanmıtır. Elde edilen ham veriler SPSS istatistik programında aratırmacılar tarafından yüzde (%), frekans (n), ortalama (X) ve t-test kullanılarak çözümlenmitir. Sonuçta öretmen adayı iki farklı alandaki örencilerin “orta” düzeyde dinleme becerisine sahip oldukları; cinsiyet ve bölümler açısından önemli bir farklılıın olmadıı belirlenirken, çok iyi düzeyde dinleme becerisine sahip (iki kii hariç) öretmen adayı örencinin olmaması düündürücü bir bulgu olarak karımıza çıkmaktadır.

PDF Formatında İndir

Download PDF