image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2009/10
Sayı: 1
Makale Başlık: Portfolyo Değerlendirmenin Sınav Kaygısı, Çalışma Davranışı ve Tutum Üzerine Etkisi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 23.03.2011
Okunma Sayısı: 46
Makale Özeti: ABSTRACT This study aims to find out whether portfolio assessment effects exam anxiety, study behavior, and attitude toward human anatomy course. As Portfolio assessment group 109, and as traditional assessment group 106, total 215 university students involved in this study. SPSS statistical analysis package programme was used in the analysis of the data. Considering the data variation, in the development of the data collection methods factor analysis and reliability test were used, in the analysis of the data two ways ANOVA , t-Test and correlation were used. The results indicated that the portfolio developed has positive effect on students’ affective characteristics. The difference between portfolio assessment and traditional assessment was found as in favor of portfolio assessment in terms of students’ affective characteristics including test anxiety, study habit, attitude and statistically meaningful (p<.01).
Alternatif Dilde Özet: Özel alan taraması niteliğindeki bu çalışmanın amacı, portfolyo değerlendirmenin sınav kaygısı, çalışma davranışı ve insan anatomisi dersine ilişkin tutum üzerine etkisinin olup olmadığını incelemektir. Çalışmaya 109’u portfolyo ve 106’sı da geleneksel değerlendirme grubunda olmak üzere toplam 215 üniversite öğrencisi katılmıştır. Çalışmadan elde edilen veriler SPSS istatistiksel paket programı ile analiz edilmiştir. Verilerin çeşitliliği dikkate alınarak veri toplama araçlarının geliştirilmesinde faktör analizi, geçerlik ve güvenirlik testi kullanılırken, verilerin analizinde iki yönlü ANOVA, t-Testi ve korelasyon testi kullanılmıştır. Portfolyo ve geleneksel değerlendirme yöntemi olarak iki ayrı değerlendirme şeklinde yapılandırılan bu uygulama sonucunda, iki değerlendirme yöntemi arasındaki fark sınav kaygısı, tutum ve çalışma davranışı gibi duyuşsal özellikler bakımından portfolyo grubu lehine ve istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur (p<.01).

PDF Formatında İndir

Download PDF